De huidige crisis vanuit HR en organisatiekundig perspectief bekeken.

Er is al veel gezegd over de huidige crisisaanpak van het kabinet. Vanuit HR perspectief een interessant leermoment! Wat kunnen wij als professional hiervan leren? De huidige mondiale Corona crisis heeft heel grote impact. Goed beschouwd hebben we te maken met een reeks crises. Eigenlijk is het ook een overheidscrisis, een economische crisis, en inmiddels voor velen een financiële crisis.

Overheid
Zelf heb ik met veel plezier 1,5 jaar bij 2 Ministeries gewerkt: Landbouw en VROM. Door het soort opdrachten dat ik kreeg, ontdekte ik al snel de grenzen en beperkingen. Vaak ook de onzichtbare grenzen en inrichtingskeuzes. En ik ontmoette veel - meestal heel goed bedoelende – bewakers en poortwachters van hun territorium. In mijn tijd waren er héél veel eigen gebouwde applicaties, informatiesystemen en modellen in gebruik. Eén van mijn opdrachten was dit in kaart te brengen. Een opdracht waar ik niet zonder glimlach aan terug kan denken. Zo bijzonder waren de uitkomsten. 

Organisatiemodel
Dat het huidige organisatiemodel en informatiesystemen van de overheid en zorgsector onvoldoende beantwoord aan de extreem hoge eisen van deze crises, is duidelijk. Hugo de Jonge heeft dit meermaals openlijk genoemd. Wat bijzonder is, dat in veel gevallen de al jarenlang geëffende paden niet of nauwelijks gebruikt lijken te worden. Of zijn de geëffende paden nog helemaal niet zo geëffend?


Hoe zouden wij als HR professionals/organisatiekundigen dit aanpakken?
Natuurlijk geldt hier: “De beste stuurlui staan aan wal”. Zeker in mijn eigen geval heb ik lang niet alle informatie beschikbaar om alle dimensies van deze crisis te kunnen doorgronden. Waar ik in ieder geval veel aandacht aan zou besteden is eenvoud. Niet alleen eenvoud van keuzes, zoals nu gemaakt worden. Maar juist: ‘Hoe organiseren wij het zo, dat we wendbaar zijn en snel kunnen reageren?' En: Hoe gaan we alles uitrollen wat we bedenken? Soms krijg ik de indruk dat ze dit volledig vergeten. Ook een goed antwoord hebben op de enorme impact voor alle verschillende doelgroepen. En daarover veel zorgvuldiger communiceren. Het leed is immers inmiddels zoveel enorm veel groter dan alleen de Corona slachtoffers. Steeds vaker hoor ik uit alle hoeken van de maatschappij het gepiep en gekraak. Velen bewegen nauwelijks meer. Organisaties worden apathisch. Planningen raken volledig in de war. Mensen die zich volledig ontkoppeld voelen. Stuk voor stuk onderwerpen, die nog vele jaren door zullen denderen. Met voor velen heel ver strekkende gevolgen. Voor HR heel interessant. En met als gevolg dat er binnenkort voor HR heel veel werk aan de winkel is! Wel heb ik het zeer sterke vermoeden, dat de meesten onder ons, die niet direct denken ‘wat interessant...’. 

Een wens!
Afsluitend wens ik onze beslissers veel wijsheid toe bij het maken van al hun overwegingen en beslissingen. En een (veel) efficiënte(re) organisatie! En u wens ik vooral een heel gezond en gelukkig 2021 toe!

Auteur Jaap Parqui
Publicatiedatum 12-1-2021 17:38
Share:
Profession gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close