Waar zou de prioriteit bij HR nu eigenlijk moeten liggen?

Nu we midden in de 2e Corona crisis zitten. Waar liggen de aandachtspunten voor HR? Beter: waar zouden ze moeten liggen? Vooral nu we elkaar niet of nauwelijks meer 'live' ontmoeten.. Vorige week dinsdag 12 januari werd vanuit Den Haag gemeld wat al in de lucht hing: we gaan tenminste tot 9 februari in de lock down! En iedere paar dagen komen er nieuwe maatregelen bij. Maar waar legt HR nu zijn aandacht? Wat zou HR nu eigenlijk moeten doen? Wij hebben een rondje gebeld bij leidende partijen. 

Business as usual

Heel opmerkelijk, dat we, ondanks dat we nog zelden naar 'onze' kantoren gaan en voornamelijk thuis werken, dat minimaal 80% van onze taken niet of nauwelijks veranderd zijn. De meesten gaan in hun routinemodus. Ook niet zo gek. Want je start je computer op en gaat aan de slag. Langzaam verandert bij de meesten het werk in de loop van 2020/2021. Maar dit veranderde altijd al in een gestaag tempo voor veel HR professionals. Maar: realiseer jij je ook goed, dat jij niet de enige bent die vanuit huis werkt? Dat de meesten - met een baan.. - vanuit huis werken! Toch gaan we door alsof in onze routinestand. Hoe komt dat? Omdat we voor een belangrijk deel al in dienst staan van onze informatiesystemen: alle maatwerk kantoorapplicaties, PersoneelsInformatieSystemen, Outlook, mailsverkeer, Word, Excel, Rapportagemodules,.... Eigenlijk best bizar als je daar goed over nadenkt. Maar nu blijkt dit ook voor een groot deel onze redding te zijn tijdens deze crisis.  

Ervaringen
Vorig jaar vonden we het allemaal  eigenlijk best leuk en fijn, dat we niet in onze sleur dagelijks naar ons werk hoefden. Velen duiken standaard ’s ochtends en ’s avonds de file in; een uur heen, een uur terug. Dan ben je twee uur per dag ben kwijt. Meer dan een werkdag per week! En dat even niet hoeven is natuurlijk meer dan tijdwinst. Ook even op adem komen was heel welkom. Alhoewel kinderen ook thuis blijven. En je partner. Of in jouw geval ben je juist helemaal in je eentje. Maar nu begint het toch voor iedereen vervelend te worden. Eigenlijk vinden de meesten het inmiddels helemaal niet meer leuk. 

Nu even naar HR en wat te doen? 
Eén van de grote valkuilen van HR is, dat we zoveel op ons boord hebben liggen, dat we vaak niet de interne rust hebben en nemen om na te kunnen denken of dat wat we doen eigenlijk de hoogste prioriteit zou moeten hebben. En nu we allemaal thuis zitten voelen we ons steeds een stukje minder verbonden en raken we steeds meer onze inspiratie en energie kwijt. Een belangrijke vraag aan jezelf is dan ook: Wanneer krijg jij weer energie? Wanneer voel jij je weer geïnspireerd? Heb jíj er weer zin in. Voor vrijwel iedereen geldt: Zodra je contact hebt met een collega/bekende. Een leuk gesprek hebt gehad. Je verhaal kwijt kunt. Even gelachen hebt. Daar ligt dan ook direct de beste kans voor HR! Bel je collega’s en vraag hoe het met ze gaat! Zeg nu eerlijk: Hoe vaak doe jij dit zonder reden? Misschien ben jij die mooie uitzondering. Maar ligt daar juist niet één van de zwaktes van HR op dit moment? Om uit je comfort zone te komen en ‘gewoon’ contact zoeken om te vragen hoe het gaat met een ander… Dat is zelfs voor veel HR professionals een uitdaging. Hier ligt dan ook een mooie kans voor HR! 

 

Auteur Profession
Publicatiedatum 18-1-2021 13:00
Share:
Profession gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close