Een persoonlijk verslag en 'guilty' pleasure

Even een stukje persoonlijk verslag. En enkele aanraders. En een 'guilty' pleasure...

Natuurlijk om te beginnen: een heel voorspoedig 2020! Ook na 6 januari.. 

Hoe overleef je de kerst periode..

Deze periode viel kerst voor de hard werkers onder ons zeer ongunstig… Daarom viel een deel van de opdrachten en bedrijven stil. Het is altijd weer even wennen hoe om te gaan met deze mooie en ook minder mooie dagen. Vooral als het ging om het weer hier in het Westen.. 

Een bijzonder mooi boek en aanrader voor 2020..
Al eerder in december heb ik traditiegetrouw een prachtig boek gekregen van een bebaarde man, die zich vervolgens terug trok in Spanje. Dit keer trof ik het boek 'Mythos’ van Stephen Fry in mijn schoen. Als zeer kundig Oud Grieks kenner neemt Stephen je mee naar het land van de vele Mythen. Het lijkt net alsof hij aan tafel bij je zit als je zijn verhalen leest. Het interessante vind ik, dat door het lezen van dit boek voor mij veel puzzelstukjes op zijn plek vielen over waar veel van onze verhalen en namen vandaan komen. Een echte aanrader om te lezen tijdens donkere winteravonden. En erna.

Een heel bijzondere film… en absolute aanrader voor filmliefhebbers van Franse films!
Tijdens de wintertijd brengen wij meestal wel een keer een bezoekje aan het Filmhuis. Daar draait op dit moment een Franse film over autistische jongeren. Ik kon mij er in beginsel niet zoveel bij voorstellen. Hoe kon ik mij meer vergissen. Gaandeweg werd je als kijker steeds meer in de film “Hors Normes” gezogen. De film is heel subtiel op z’n Frans opgebouwd. Met een doordringende filmstijl. Maar weer niet te. En het slotstuk is ronduit adem benemend. Wat een impact. Heel bijzonder.  

Prachtige etsen en schilderijen van "Young Rembrandt" 
De eerste week van januari sloten wij af met een bezoek aan museum ‘de Laken hallen’ in Leiden - of zoals in prachtig keurig nieuw goud geschilderde letters bij de ingang staat: “Laeken Halle”. Het museum is recent echt prachtig opgeknapt en een feestje om te (mogen) bezoeken. Daar is nu een expositie over de jonge Rembrandt. Een prachtige samenstelling van werken van Rembrandt die hij als tiener en twintiger gemaakt heeft. Wat had die man een talent.  

En nu 2020…

Het is altijd een mooi gegeven, dat je het vorige jaar mag afronden. Het afsluiten van een jaar geeft iets van ‘achter je mogen laten’ en van nieuwe kansen. Ieder jaar neem ik mij altijd voor om mij....helemaal niets voor te nemen. Maar stiekem toch wel dingetjes beter te willen doen dan het jaar ervoor… Daar heb ik toch ook wel heimelijk over nagedacht tijdens de kerstperiode. En dat zit hem onder meer met het starten van dit blog.. Ik wens je daarom veel succes en vooral ook heel veel plezier met het oppakken van al jouw voornemens en ook 'stiekem' je ‘niet voornemens’ in 2020! 

Auteur Jaap Parqui
Publicatiedatum 6-1-2020 13:52
Share:
Profession gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close