Solliciteren tijdens de Corona crisis

Solliciteren tijdens deze Corona crisis. Waar loop je zoal tegen aan? Hoe anders is dat nu? Heel anders of toch niet? Lees verder over onze ervaringen in onderstaand blog:

Als bureau hebben wij dagelijks contact met veel HR-kandidaten. En natuurlijk ook klanten en opdrachtgevers. Dagelijks hebben wij te maken met sollicitatieprocedures. Krijgen we van beide zijden ervaringen te horen. Hun uitdagingen, frustraties, maar gelukkig ook veel heel positieve verhalen. 

Schulp

Wat we zien, merken en horen is dat velen zich steeds een beetje kleiner voelen en minder verbonden aan de ‘werkende wereld’.  En daardoor gevoelsmatig kleiner worden. Zelfs depressie ligt bij velen op de loer. Recent zagen wij een uitstekend cv voorbij komen, waarbij de kandidaat in kwestie zich ook in het cv kleiner maakte dan nodig. Dat hebben we laten weten en aangepast, ook omdat je elkaar helpt waar je kan. Wat ons allemaal een beetje overkomt, is dat we naar mate we langer veel thuis zijn gevoelsmatig ons een stuk meer in onze schulp terug trekken. En dat is bij solliciteren zeker geen voordeel. 

Energie

Velen voelen zich steeds meer ontkoppeld van de 'wereld'. Ook durven we elkaar ook steeds minder aan te raken als we elkaar wel zien. Alhoewel: Als je op straat kijkt hier in Leiden, waar ons kantoor is gevestigd, dan lijkt het alsof een hele groep zich er niet zoveel van aantrekt als ze buiten zijn. Achter de coulissen van de meeste organisaties is dat toch nog steeds echt wel héél anders. Geregeld horen en merken ook wij, dat minder contacten met collega’s als bijeffect heeft dat energie afneemt. En daardoor ook creativiteit. 

De ontvangende partijen

Sollicitatieprocessen kennen nu eenmaal twee kanten. De andere kant: ‘de ontvangende partijen’ stoeien ook met deze - toch wel minder tijdelijke - veranderde omstandigheden. Ook zij werken veelal vanuit huis. Zien hun collega’s niet of in ieder geval een stuk minder. Ook zij moeten met de riemen roeien, die beschikbaar zijn. Wel merken we gelukkig, dat ‘onze’ sector goed Coronaproof is. Zoals bij ons is ‘alles’ in de Cloud en zijn goede tools beschikbaar om vanuit huis ‘gewoon’ door te gaan. Maar veel recruiters zitten net zo ver van hun collega’s af als de sollicitanten van hen. We zitten allemaal in het zelfde schuitje. 

Verstarring

Doordat ook leidinggevenden, interne klanten, collega’s op afstand werken, is het voor de gemiddelde recruiter lastiger om even tijdens een kop koffie informeel te overleggen. Hierdoor is ook de energie en verbinding tussen hen ook minder. Wat wij merken is, dat hierdoor velen nog meer naar de letter gaan kijken en minder naar de interpersoonlijke contacten en vertrouwen in elkaar.  Dit geldt zeker niet overal. Maar het zijn zeker aandachtspunten. Het is een uitdagende tijd voor iedereen.

Auteur Profession
Publicatiedatum 9-9-2020 17:24
Share:
Profession gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close